Dieren in de zorg

TEAMWORK MET JE HUISDIER

dekjeMijn Leonberger Prince en ik vormen samen een bezoekteam voor huisdierbezoek in verzorgings- en verpleeghuizen. Een mooie vorm van vrijwilligerswerk samen met je huisdier, waar je bewoners van een intramurale instelling erg veel plezier mee doet.
Prince is groot, rustig, mensgericht en zeer aaibaar. Deze eigenschappen passen goed bij de mensen die hij bezoekt: zij houden van een kalme, grote hond. Prince kan goed op bed liggen, als het nodig is, hij is voorzichtig en blijft rustig liggen tijdens het aaien. Maar Prince vindt het ook prima om ‘voetje voor voetje’ naast de rollator te lopen. Hij trekt dan niet aan de lijn, maar blijft netjes naast lopen. De bewoner die dan met hem door de gangen wandelt krijgt veel aanspraak en complimenten. Dat is dubbel plezier.
Andere honden van andere bezoekteams hebben andere talenten: lekker spelen, of op schoot zitten of een hele huiskamer vermaken.
Zoveel mensen, zoveel wensen… Zoveel dieren, zoveel manieren.

Om bezoekteam te worden is een gedragstest voor het dier en een cursus voor de eigenaar/begeleider noodzakelijk. Dat is om de veiligheid van de bewoners te garanderen en om te ontdekken hoe de talenten van de hond ingezet kunnen worden. Als eigenaar leer je je dier goed kennen en daarmee samen te werken als een bezoekteam.
Als bezoekdier kunnen ook katten en konijnen geschikt zijn.

Heeft u belangstelling, of wilt u meer weten? Dan kunt u bij mij terecht voor meer informatie. Belt u gerust! Ik leg graag uit wat de voorbereiding en de inhoud is van dit mooie werk.

DSC_0006

naast de rollator