Gedragsadvies


Konijnen en Cavia’s zijn leuk en slim!

U kunt er echt veel plezier aan beleven ..
website konijn mandjeKonijnen en Cavia’s communiceren met geuren, neusbeweging, lichaamshouding en geluiden. Hieruit valt veel af te lezen. Zo kunt u weten in welke stemming het dier is en wat hij van een situatie vindt.

Konijnen en cavia’s hebben elke hun specifieke specifieke behoeften. Konijnen hebben bijvoorbeeld graag een open ruimte om een sprintje te trekken, terwijl een cavia zich liever langs randen en beschutting beweegt. Beiden hebben behoefte aan sociaal contact, maar omdat er communicatie en gedrag veel verschillen, heeft een soortgenoot de voorkeur. Vers hooi en goede huisvesting met schuilmogelijkheden is voor beiden belangrijk. Het is niet moeilijk om dit passend bij uw dieren te realiseren.

Huiskonijn(en), huiscavia(‘s)
Het is heel goed mogelijk om konijnen en cavia’s in huis te houden. Goed socialiseren en laten wennen aan de situatie is wel belangrijk, om angst te voorkomen. De woonruimte dient wat aangepast te worden, om het de dieren veilig los te laten lopen. Uiteraard hoort caviazindelijkheidstraining hierbij. Bij konijnen een stuk gemakkelijker dan bij cavia’s! 

Wilt u een konijn en een cavia samen laten wonen, dan zijn er wel wat zaken waar u rekening mee moet houden. De communicatie verschilt en ook natuurlijke gedrag.
Per mail of per telefoon adviseer ik u graag!

Leren en trainen
Konijnen en Cavia’s kunnen ook wel wat leren. Het gaat wel een beetje anders dan bijvoorbeeld het trainen van een hond, omdat het prooidieren zijn…
Zie ook konijn-en-cavia school.

Ongewenst gedrag
Soms kan ongewenst gedrag ontstaan: bijvoorbeeld: onzindelijkheid of bijten als u wilt voeren. Dat is wel jammer, want dan is de lol er snel van af. Geen nood, ik help u graag, om het gedrag te begrijpen en om te buigen, zodat er weer een leuk contact kan komen met uw dier.

Gedragsadvies door gediplomeerd Tinley gedragstherapeut
* Heeft u een vraag?
* Zijn er gedragsproblemen?Drukwerk
* Wil uw dier niet opgetild of geaaid worden?
* Wilt u 2 dieren bij elkaar laten wonen?
                  Aarzel niet en bel of mail!
Soms is basisinformatie voldoende. Dit is gratis.
Soms is een uitgebreider consult nodig. U krijgt dan professioneel en persoonlijk advies en begeleiding. Dit consult kan prima per telefoon plaatsvinden, zodat afstand en reistijd geen rol speelt.
€ 45,00 voor een telefonisch consult.
€ 65,00 voor een consult bij u thuis.

RABBITS for FUN: Voor een konijn- en cavia-leven lang plezier….