Uitvallende Honden

UITVALLENDE HONDEN-CURSUS: ESCAPE!

Speciaal voor honden die tijdens de wandeling uitvallen naar andere honden, is er de Escape-cursus. Deze cursus is uniek, omdat de honden en de eigenaren leren om in de probleemsituatie te handelen. Dus niet alleen het voorkomen van uitvallen, de hond afleiden, aandachtsoefeningen,… Maar juist ook: wat kun je doen als je hond uitvalt.

In bijzijn van andere honden kan er geoefend worden. De oefeningen zijn gericht op het veranderen van de emotie en het gedrag in bijzijn van andere honden. De cursus is gebaseerd op Ian Dunbars Growl Class.

De Escape-cursus bestaat uit 4 lessen onder begeleiding van Thera Kuper-Heij.
Voor meer informatie kunt u bellen of mailen.
Heel goed ook voor mensen die na een gedragsconsult willen oefenen in de probleemsituaties.

Hieronder is een paar recente reviews van deelnemers:

De groep cursisten bestond uit allemaal mensen met een gemeenschappelijk probleem . Hierdoor is de sfeer minder gespannen omdat iedereen dezelfde nare ervaring van ‘onmacht’ kent. De cursusleiders proberen zoveel mogelijk in te spelen op ieder zijn persoonlijke specifieke behoefte waardoor er niet een programma wordt afgedraaid maar echt wordt gekeken naar de combinatie van hond en baas. Het grootste gewin zit volgens mij niet zozeer in het direct oplossen van het probleem (wat meestal niet in een enkele cursusavond op te lossen is) maar in het vertrouwen dat je als baas krijgt om er samen met de hond mee aan de slag te gaan.
Groeten Gerrit 

Mei 2016 gestart met vijf weekse ‘uitvallen naar andere honden’ cursus, na diverse cursussen met onze hond te hebben gehad. Het is een leuke leerzame cursus voor zowel hond als baas. Deze methode werkt prima voor onze hond, en na vijf lessen merken wij dat het uitvallen minder heftig is,en we hem sneller uit de situatie kunnen halen.
Fijn om met ‘lotgenoten’ samen te zijn,zonder dat je aangekeken word op je hond die uitvalt. En erg blij dat we iets gevonden hebben wat aanslaat bij onze hond.
De cursus wordt fijn begeleid door mensen die er verstand hebben, en open staan voor vragen. Kortom,een aanrader!
Gerjan en Mariska Michil en hond Billy

Bij de dierenartspraktijk zag ik de folder liggen over de cursus voor uitvallende honden. Het verhaal in de folder herkende ik wel. Het uitlaten van de hond was niet altijd meer een plezier. Dat de cursus alleen voor honden met dit soort gedrag was maakt de drempel om mee te doen wat lager. Iedere deelnemer “zit tenslotte in het zelfde schuitje” en herkent ook het gedrag van de andere honden. De cursus zelf  vond ik erg prettig om te volgen. Ik heb tijdens de cursus toch diverse aanwijzingen en tips gekregen waarmee ik in de thuissituatie,  samen met onze hond, verder mee kan oefenen. Fijn vond ik dat de cursusgroep niet te groot was en dat er twee begeleiders bij waren waardoor er veel aandacht was voor de deelnemers, zowel hond als baas. Hoewel ik niet verwacht dat onze hond helemaal van haar antipathie voor andere honden afkomt merk ik wel dat ik zelf relaxter ben bij het uitlaten van de hond en dat heeft weer een positief effect op het gedrag van onze hond.  
Hond Abby en eigenaar