Onweer en vuurwerk

Angst voorkomen en oplossen

Veel honden zijn/worden bang voor onweer en/of vuurwerk. Vooral met het opklimmen van de leeftijd worden honden vaak steeds banger. Soms weet je als eigenaar niet hoe het komt, vaak weet je het precies: dat ene rotje, die langs gierende vuurpijl, die enorme donderslag bij heldere hemel…..En de hond heeft een trauma opgelopen.

Geluid
DOGS for FUN terecht voor goede adviezen en therapie op maat en ook voor een persoonlijke training. Maar u kunt ook zelf aan de slag! Door onderzoek naar ‘angst voor onweer en vuurwerk’ is aangetoond dat voor minstens 75% de angst veroorzaakt wordt door het geluid.Natuurlijk spelen de lichtflitsen, kruitdampen en andere zaken ook een rol, maar het geluid is de grootste veroorzaker van de angst bij uw hond.

Met deze wetenschap ontwikkelde Tinley een speciale CD als hulpmiddel bij de begeleiding van huisdieren om angst voor vuurwerk en/of onweer te voorkomen of op te lossen. Met behulp van de bijgeleverde handleiding kunt u uw hond zelf dagelijks gaan trainen op 3 niveau’ s:
1:    de hond krijgt een prettige associatie met het geluid van harde knallen.
2:   de hond leert ander gedrag aan zodra hij harde knallen hoort, in plaats van angstgedrag en vluchten.
3:    de hond wordt stapsgewijs ongevoelig gemaakt voor het geluid.
Dit laatste wordt bereikt doordat u steeds onder de angstdrempel van uw hond werkt: Het geluid gaat op een heel laag niveau en wordt stapsgewijs steeds harder.

Maar u heeft niet alles onder controle en er komt een flinke donderslag waar uw hond toch weer bang voor is. Is dan uw training helemaal voor niets? Nee hoor, gelukkig niet. U gebruikt het voorval meteen in uw training. Daarna gaat u een paar stapjes terug en u gaat vol goede moed weer verder. Dit is allemaal beschreven in de handleiding. Moeilijk? Nee, helemaal niet. Het vergt wel doorzettingsvermogen en zorgvuldigheid. Maar uw hond heeft er beslist baat bij.

Begin nu!
U kunt het hele jaar oefenen en trainen en de hond laten wennen aan de geluiden en bijverschijnselen. Elk jaar in vanaf september gebruikt u de CD weer wat intensiever om uw hond voor te bereiden op het vuurwerk in december. Ook een hond die niet bang is, kunt u met de CD trainen ter voorbereiding op wat komen gaat, om de angst te voorkomen.

Rustgevende middelen
Als u  in combinatie met de training een rustgevend middel geeft wat de hond niet suf maakt, dan werkt de training nog beter. Zylkène, Telizen of de Adaptyl halsband of Bach Bloesem Rescue Remedie zijn goede ondersteunende middelen. Via de dierenarts te verkrijgen.

Mogelijkheden en kostenwebsite vuurwerkpakket
DOGS for FUN
 
Vuurwerkpakket: € 10,00
Bestaande uit: Tinley gedragstherapie CD,
therapieadviezen, trainingsbrokjes,
een pakje trainingsvuurwerk.
Of
Vuurwerkconsult inclusief
DOGS for FUN Vuurwerkpakket:
€ 95,00

U kunt altijd bellen of mailen voor meer informatie en overleg.

Voor meer informatie over de CD en algemene adviezen kunt u terecht op de website van Tinley:www.tinleygedragstherapie.nl