Gedragstesten

GEDRAGSTESTEN: METEN IS WETEN!

Gedragstesten zijn vaak karaktertesten. Door een situatie na te bootsen, wordt een reactie op basis van het karakter bij de hond opgeroepen.  Het karakter wordt gevormd door aanleg en ervaring. Bij de reactie wordt gelet op: gedrag, houding en spanning. Door op de juiste manier deze feitelijke gegevens te interpreteren, komen we meer te weten over het karakter van de hond. Een gedragstest kan nuttig zijn om bepaald gedrag in een soortgelijke situatie vast te stellen en om objectief het karakter van de hond te bepalen.
In veel situaties heeft het mij en mijn klanten geholpen om inzicht te krijgen in motivatie van (probleem)-gedrag en om de juiste aanpak naar gedragsverandering te bepalen.
Misschien is een gedragstest voor uw hond een goed idee? Bij het testen van uw hond bent u aanwezig en alles gaat in overleg met u. De veiligheid staat voorop en er wordt niets gedaan waar uw hond schade van ondervind.  De videobeelden kunnen direct -samen met u- teruggekeken en beoordeeld worden, zodat u een betrouwbaar inzicht krijgt in het gedrag van uw hond. Gedragstesten vormen meestal een onderdeel van een gedragsconsult, maar kunnen ook op zichzelf staan.

Een gedragstest/karaktertest kan nuttig zijn:
– bij herplaatsing van een hond
– bij diagnosticeren van probleemgedrag
– bij de komst van een baby of (klein)kind
– bij uitvallen naar honden of mensen
– bij bijtincidenten
U kunt altijd contact opnemen om meer uitleg te krijgen en om samen te bepalen of een gedragstest voor uw hond nuttig kan zijn. De prijs wordt hierop gebaseerd.
Een hond liegt niet, een hond heeft geen besef van goed en kwaad of van echt en nep.
Een hond reageert gewoon als hond…

PUPPYTESTEN

Sommige eigenschappen van honden zijn erfelijk.  Bijvoorbeeld mensgerichtheid en werklust.
De puppytest zegt iets over de eigenschappen van de pup die in aanleg aanwezig zijn. Anders gezegd: welke talenten de hond in potentieel heeft. Een puppytest geeft de fokker handvatten om te bepalen welke pup bij welke eigenaar het beste past. En een puppytest geeft nieuwe eigenaren inzicht over de opvoeding en omgang die de pup nodig heeft. Voor een gezinshond zijn andere eigenschappen belangrijk dan voor een pup waar veel mee ‘gewerkt’ gaat worden: zoals bijvoorbeeld politiehond of hulphond.
Pups kunnen getest worden op een leeftijd rond de 7 weken.
De test is niet alleen voor rashonden, maar juist ook voor kruisingen omdat de rasgebonden-eigenschappen dan wat minder duidelijk zijn.
Uiteraard wordt de puppytest bij DOGS for FUN op verantwoordde wijze vorm gegeven:
– Deskundigheid en ervaring als gedragstherapeut, trainer en tester.
– De testonderdelen worden in overleg afgestemd op persoonlijke wensen van fokker en toekomstige eigenaren.
– De test wordt met respect voor de pups, in alle rust, zonder dwang en zonder angst op te roepen, afgenomen.

Verwacht u pups?
Wilt u bij de aanschaf van uw pup objectief advies?
Neem dan gerust contact op, dan bespreken we uw wensen en de passende mogelijkheden.