Ervaringen

REFERENTIES

Enkele ervaringen en verhalen en reacties van tevreden klanten.
Voelt u zich vooral vrij om ook uw ervaring te schrijven naar aanleiding van een gedragsconsult, de adviezen die u kreeg en het resultaat.
U treft onderaan deze pagina een formulier.
Hartelijk dank!

SIENTJE EN ELMO
Wij met onze honden Sientje en Elmo bij Thera op gedragstherapie geweest. Onze Schapendoezen vertoonden wat trekjes waar we niet zo blij mee waren en we wilden graag meer inzicht in het hoe en waarom, en hulp bij het verbeteren van het gedrag. In eerste instantie dachten wij dat zus en broer op dezelfde vervelende manier en met dezelfde motivatie reageerden naar onbekende honden (blaffen, grommen en happen). We hadden geen idee of ze nu dominant, agressief of bang of gewoon gestoord waren, ons idee daarover wisselde per week. Na de gedragstesten bleek Sientje niet zo gesteld te zijn op andere honden uit angst en een mindere sociale aanleg waardoor ze fel van zich af kan bijten, en Elmo associeert vanwege zijn HD andere honden met pijn en probeert ze via verbaal geweld op afstand te houden. We hebben na de uitgebreide tests, video opnames en besprekingen gekozen voor een aantal gezamenlijke lessen. Iedere week leerden we meer over de motivatie van onze hond en hoe we hier op in konden spelen. Alleen al het begrijpen wat er gebeurt, is eigenlijk de grootste les en gek genoeg lijkt het probleem dan een stuk kleiner. Vol goede moed zijn we met de persoonlijke adviezen aan de slag gegaan en direct zagen we verbetering.
Hartelijke groet, Diana en Marjolein

KONIJN KRABBEL
Mijn konijn Krabbel is een eigenwijs die niet opgepakt wil worden, (echt niet!) hij vecht voor zijn leven en gaat compleet door het lint en verwonde ons daarbij (daar komt zijn naam ook vandaan). Ik wist niet meer wat ik nou fout deed of ik hem pijn deed? Door zijn gespartel kneep ik hem bijna fijn tegen me aan of sprong hij uit je handen en viel dan op de grond, ik was als de dood dat hij het niet zou overleven. Het resultaat was dat ik hem niet kon aaien en hij zijn hok niet meer uit kon, hij was niet agressief maar echt bang voor mij en voor anderen, bang dat ze hem zouden pakken. Hij schoot door zijn hok als er een hand in de buurt kwam.
Thera gaf aan dat ik hem helemaal niet op hoefde te pakken en heeft mij uitgelegd hoe ik hem kan aanleren dat hij op commando doet wat hij moet doen. Zijn hok uit, zijn hok in, op de bank zitten, op de tafel zitten. Buiten heeft hij nu de hele tuin om in te spelen en als ik naar binnen ga en hij moet mee roep ik hem. Hij volgt mij door het hele huis als ik zeg dat we wat lekkers gaan pakken loopt hij mee en gaat voor de koelkast zitten. Hij stampt als we hem niet op tijd uit zijn hok halen en gaat languit bij ons op het kleed liggen als we film kijken, met zijn koppie richting de tv. Oppakken durf ik hem nog niet, ik wil niet weggooien wat we bereikt hebben. Echt knuffelen wil hij ook nog niet, dan loopt hij weg maar het wordt nog steeds met de dag beter. Er zijn nog een paar dingen die ik met hem moet gaan oefenen. Dus we zijn er nog niet maar ik vertrouw erop dat we daar ook komen en hij is zo aanhankelijk geworden dat ik denk dat het misschien ooit een knuffel konijn wordt.
Heb je een probleem met je konijn laat je helpen door Thera, want je kan er zo veel plezier van hebben. Tuurlijk het kost even wat geld, veel mensen willen het niet aan een konijn uit geven. Prijs kwaliteit gezien is het niet duur, ze neemt echt de tijd voor jou en je dier, en je hebt er echt wat aan. En vergeet niet dat een konijn wel 12 (of soms ouder) kan worden en dat je al die jaren er echt veel plezier van kan hebben!
Bedankt Thera
Groetjes Krabbel en Colette 

MURPHY 
Het gaat nu al een stuk beter tussen Murphy en mij/ons. Wij zijn meteen begonnen de ‘plaats’ af te bakenen. Nu weet ze waar ze moet zijn. Ook gaat ze steeds vaker uit eigen beweging op de plaats liggen. Na 2 keer uitbundig prijzen kreeg ze er al enorme gein in om zelf een plekje te zoeken. Erg leuk om te zien!

Meer structuur doet haar ook erg goed. ‘s Ochtends gaan Murphy en Diesel na de wandeling de tuin in. Na een poosje samen spelen “ruil” de bal of ander speelgoed en gaan Murphy en ik samen nog even spelen. Daarna krijgen de honden eten. Dit blijkt voor Murphy heel goed te werken. Buiten gaat het nog niet helemaal goed met naast lopen, maar ze is wel rustiger wanneer er een auto met kar langs komt rijden. Dat is al een hele verbetering en je kan niet alles tegelijk hebben! Er is dus één en ander enorm verbeterd en wij blijven werken. Bedankt voor je hulp, de verse blik en goede adviezen! 
Bennie, Gerjanne, Murphy en Diesel

 

PEPPER
Het gaat de laatste tijd erg goed met Pepper, we hebben het idee dat we, door de sessie bij jou, nu anders tegen haar aankijken en haar ook anders benaderen, waardoor er geen incidenten meer hebben plaatsgevonden. Ze is erg lief en gezeglijk, ook naar Tom, onze huiskat. De Kong vindt ze het einde, zonder dat ze daar overdreven bezitterig op is. Kortom het gaat heel goed! We hebben heel veel gehad aan de sessie bij jou en het telefonisch contact wat we daarna nog hebben gehad. Ik sluit niet uit dat ze weer eens een keer uitvalt (haar onzekerheid in combi met misschien toch een beetje het “rode cocker” syndroom) maar we hebben wel het idee dat we daar nu wellicht beter en makkelijker mee om kunnen gaan, omdat we weten waar het vandaan komt. We zijn tevreden klanten, je hebt ons heel fijn geholpen en op een heel plezierige wijze alternatieven laten zien, zonder gelijk keihard te roepen dat wij alles verkeerd doen en dat het nooit aan de hond ligt etc
Groeten Petra en Ewald en een pootje van een blije Pepper

ZUS
Daar sta je dan met de beste bedoelingen niet meer wetend hoe je de situatie kunt doorbreken. Wanneer de ene Cairnterrier de ander zodanig aanvalt dat ze in shock raakt is het tijd om je eigen onmacht hierin te erkennen en je te laten adviseren door een deskundige op dit gebied. Mijn dierenarts adviseerde Tinley in te schakelen.
Het consult met Thera, bij ons thuis heeft ruim twee uur in beslag genomen. Op mij heeft haar werkwijze indruk gemaakt. Door samen waar te nemen, scherp je je inzicht. Het was verbluffend hoe alle puzzelstukjes op z’n plek vielen. Waarnemen is simpel, zo simpel dat je niet meer waarneemt, het vervaagt. De alledaagse bezigheden gaan ook door. Ingesleten gedragspatronen beklijven, je staat er niet meer zo bij stil. Achteraf kun je stellen: ik had het kunnen zien aankomen als ik…Het was een verhelderende middag. Ik heb bewondering voor degenen die zoveel kennis en inzicht hebben en dat ook kunnen overdragen. Bijvoorbeeld door de een-voudige handreikingen (uit het onderzoek bleek bezits-agressie) die ik kreeg en die direct resultaat hebben. De rust is er weer, niet alleen bij mij, maar ook bij de lieverdjes, want dat zijn ze.
Sophie Daniels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>